7 důvodů, proč běhat ve vlněném oblečení 2

7 důvodů, proč běhat ve vlněném oblečení

7 důvodů, proč běhat ve vlněném oblečení 3

Zvolit Merino vlnu jako oblečení pro sportovní aktivity je výborné nejen pro životní prostředí, ale i pro tebe. Jakmile začneš běhat ve vlně, jen těžko se budeš chtít vrátit k syntetickým materiálům.

Kolekce Merino vlněného oblečení Devold Running je špičkovým oblečením pro sportovní aktivity bez ohledu na míru zátěže. Oblečení je rychleschnoucí, velmi lehké a výborně prodyšné. To vše jedinečnou kombinací nejkvalitnější vlny Merino s dalším přírodním vláknem, kterým je Tencel – vlákno z celulózy eukalyptu.

Proč vlastně nosit Merino vlněné oblečení na aerobní aktivity, jakými jsou běh, cyklistika? Při zátěži je velmi důležité, aby vrstva oblečení bezprostředně na kůži dokázala účinně odvádět vlhkost a být prodyšnou zároveň. Jedině tak nebude pot zůstávat na kůži, nebude vytvářet pocit chladu a nepohodlí.

Ještě přemýšlíš, proč si vybrat Merino vlněné oblečení na běhání?

Koukni se na trumfy vlny proti syntetice!

  1. Přirozená odolnost k tvorbě zápachu
    Vlna má přirozenou antibakteriální vlastnost, která zabraňuje tvorbě nepříjemného zápachu oblečení.
  2. Regulace tělesné teploty
    Přírodní vlastností vlny je schopnost udržet tělesnou teplotu. V teplém prostředí tě ochladí, zatímco v chladném tě naopak zahřeje.
  3. Nepřilepí se na tělo
    Víš, že vlna umí pojmout vlhkost o hmotnosti 35 % svého suchého stavu, aniž pocítíš, že je mokrá. Vlna se ti tedy nepřilepí na kůži ani během toho nejnáročnějšího výkonu.
  4. 100% přírodní materiál
    Výběrem vlny, oproti syntetickým materiálům, omezíš objem mikroplastů v přírodě.  Na rozdíl od syntetiky má vlna samočistící schopnost a nemusí proto být prána tak často, což je též šetrné k životnímu prostředí. Vlna je přirozeně odbouratelná a lze jí kompostovat.
  5. Udrží tě v teple
    Zatímco syntetické materiály ztrácejí tepelně izolační schopnost, vlněné oblečení a výborně izoluje i v mokrém stavu.
  6. Zdravé mikroklima pokožky
    Antibakteriální vlastnost vlny pomáhá vytvořit zdravé mikroklima, což zamezuje tvorbě vyrážky a jiných alergických reakcí.
  7. UV ochrana
    Vlna skvěle pohlcuje škodlivé UV záření, čímž poskytuje přirozenou ochranu proti slunečnímu záření. Síla ochrany proti UV záření se pohybuje mezi 20 a 50 UPF (ochranný faktor) v závislosti na tloušťce a barvě oblečení.

Nevíš, co je Tencel? Je to vlákno vyrobené z celulózy eukalyptu, které účinně ochlazuje pokožku. Je velmi pevné, hřejivé jako vlna a absorbuje více vlhkosti než bavlna. Skvělý přírodní materiál pro funkční oblečení.

Zaběhni si pro vlněné oblečení z kolekce Devold Running na www.devold.cz.