Devold Active – zkušenost jednoho z nejúspěšnějších světových kajakářů 2

Devold Active – zkušenost jednoho z nejúspěšnějších světových kajakářů

Devold Active Zip Neck testoval náš ambasador Kuba Šedivý

Tento Devold rolák je jedním z mých nejoblíbenějších kusů oblečení. Proč? Protože je velice univerzální. Je to přesně ta vrstva, která se mi hodí ve chvíli, kdy jsme třeba na běžkách, a zajde sluníčko nebo vylezu z kajaku a potřebuji na sebe něco v rychlosti hodit.

_2133196-X255

Dokonalá termoregulace

Dá se pohodlně nosit přes tričko jako extra vrstva do tepla, ale stejně tak jako základní vrstva. Nicméně se nejlépe kombinuje s triky s krátkým rukávem jako je Breeze nebo Mesh. Potom funguje skvěle při odvádění potu i termoregulace.

Perfektní střih

Rolák dobře doléhá a tak dobře hřeje a chrání krk. Na druhou stranu se dá otevřít docela nízko, pokud potřebujete více “větrat”. Vrchní úplet je dost odolný a hustý a tak se nenatrhává a nemám problém rolák nosit jako vrchní vrstvu bez potřeby jej nějak “chránit”. Prostě něco vydrží.

Střih je pohodlný na většinu aktivit od lyžování, přes turistiku s batohem až po zimní běhání.237-241 950

Pro mě jde o vrstvu, která je opravdu multifunkční a lehká. Jde přesně o to triko, které si přihodím do batohu nebo kolem pasu, když jedu ven na kolo, na běžky, jdu na túru nebo jen v létě večer na párty a chci mít něco na sebe, až se v noci budu vracet.

Už nikdy nebude chybět

Naposledy jsem se rozhodoval, zda si jej vzít s sebou na dva měsíce do Peru, nakonec jsem jej na poslední chvíli uvázal kolem pasu při cestě na letiště a od té doby se mnou zase bylo všude…

K. Šedivý