Devold – osobní zkušenost z tropů 2

Devold – osobní zkušenost z tropů

Cestovatel Lukáš Kreis se před několika dny vrátil z cesty po Střední Americe plný zážitků. Na cestě ho provázelo oblečení Devold a o zkušenosti s merinem v tropickém klimatu nám vyprávěl.

 

Merino ponožky Devold

Pamatuju si, jak jsem si poprvé navlékl merino ponožky od Devold. V tu chvíli opravdu cítíte rozdíl a víte, že tohle vyrobil někdo, kdo ví, jak to dělat správně. Pohodlné a těšil jsem se, až je vyzkouším cestou v džungli a vzhůru na sopky v Kostarice a Nikaragui. Musel jsem se vejít do 8 kg příručního zavazadla, a jelikož nerad dávám batožinu z ruky, obul jsem si na cestu vysoké pohorky a zmiňované ponožky. Já se na ten moment fakt těšil a před sopkou jsem s nimi užil i dvacetihodinový přesun do Střední Ameriky. Tak začal náš start.

A jak v nich bylo? Pohodlně, to zaprvé. Ani zima, ani vedro, přesně co jsem potřeboval. Pak se mnou prošly kde co (vzal jsem je i k vodopádu) a ani jednou za celou dobu nebyly cítit. I když jsem po třinácti dnech přijel, kromě toho, že byly použité, si tu pračku snad zasloužily za to všechno, co se mnou ušly.

Devold – osobní zkušenost z tropů 3Devold – osobní zkušenost z tropů 4

Merino trička Devold

To samé trička Devold z merino vlny. Už doma před odletem jsem je oblékl a řekl si, že je vezmu do akce hned. Do letadla. Pohodlnost je to, co jsem v letadle potřeboval. Tu jsem vyžadoval spolu s funkčností i po celý pobyt. Jelikož je v obou zemích dost vedro, bál jsem se „koláčů“, ale ani jednou mě tahle noční můra nepřišla postrašit. Naopak, tělo bylo jak v bavlnce a já jsem dvě trička s krátkým rukávem vlastně střídal jen kvůli tomu, ať mám různý design. Jinak jsem je opravdu měnit ani nemusel. Do džungle jsem se vytasil i s dlouhým rukávem, abych uchránil ruce nájezdům moskytů. Ubránil a nejen to. Opět mi bylo i v tak extrémních podmínkách fajn. Nesundaval jsem triko, že by mi bylo vedro, nebo zima. Bylo v nich tak, jak jsem si to představoval.

Po příjezdu jsem si říkal, jestli ta trika vůbec potřebují pračku, ale chtěl jsem je odměnit 🙂

Devold – osobní zkušenost z tropů 5Devold – osobní zkušenost z tropů 6Na závěr

Děkuji za super funkčnost na cestách a i to, že dobré vlastnosti oblečení se dají skloubit s cestovatelským designem.

 

Lukáše provázely tyto výrobky Devold: ponožky Hiking Medium a trička Compass Tee, Original Tee a Hiking Man Shirt.

My v Norské módě děkujeme Lukášovi, se s námi podělil o své zkušenosti s vlněným merino oblečením. Merino vlna zkrátka umí udržovat komfort i ve velmi teplém počasí. Tak neváhejte a vybírejte z nabídky letní kolekce Devold.