Devold x Ousland. Seznamte se s DEVOLD EXPEDITION ARCTIC 2

Devold x Ousland. Seznamte se s DEVOLD EXPEDITION ARCTIC

Jeden z největších dobrodruhů v historii Børge Ousland spolupracoval se značkou Devold na vytvoření dokonalého expedičního oděvu. Seznamte se s jedinečným Devold Expedition Arctic.

Devold x Ousland. Seznamte se s DEVOLD EXPEDITION ARCTIC 3

Expedice se zdála nemožná. Štiplavá zima, hluboká tma a křehký led dělali přechod Severního ledového oceánu na lyžích v zimě nemyslitelný.
Přesto ale známý norský polárník Børge Ousland a jeho přítel Mike Horn dokázali nemožné. Když 6. prosince 2019 dorazili do cíle, posunuli hranice toho, co lidské tělo vydrží.

KAŽDÝ JEDEN DETAIL SE POČÍTÁ

V těch nejnehostinnějších oblastech světa a extrémních podmínkách je každé vaše rozhodnutí, až do nejmenších detailů, otázkou života a smrti. Příprava trasy, zjištění povětrnostních podmínek i pohyb ledu, to vše se musí před odjezdem zjistit a vypočítat.
Oblečení musí být omezeno na minimum a musí opravdu fungovat tam, kam se jen málokdo odváží.

Během plánovací fáze Børge Ousland rozpoznal potřebu upravit své oblečení, které si s sebou vzal na řadu předešlých expedic, funkční triko Devold Expedition.

Pokud v zimních měsících zamíříte na nejsevernější bod naší země, máte k dispozici pouze měsíční světlo. Když mraky zakryjí to malé, studené světlo, jste nakonec úplně sami, pouze se světlem z čelovky.

Z tohoto důvodu je nutné udržovat baterie z čelovky v teple. Je to klíčové pro přežití, každé expedice. Ousland tedy před expedicí zavolal vývojářům z Devoldu a poprosil je, aby mu nechali vyšít klokaní kapsu na břiše, aby se baterie udržely v teple.

BOJ PROTI VLHKOSTI

Při kousavých teplotách v -40 °C pod nulou a silném větru se veškerá vlhkost na těle změní okamžitě na led.

Ve vlněném prádle Devold Expedition Arctic se vám to ale nestane. Vlhkost se odpařuje od pokožky na vnější stranu oděvu a chrání tím tělo od ledu. Tato technologie se nazývá Aquaduct a byla vyvinuta společností Devold.

Po expedici návrháři Ousland a Devold přizpůsobili, upravili a vylepšili funkce vlněného spodního prádla tak, aby vytvořili dokonalý expediční oděv. Devold Expedition Arctic je přímým výsledkem extrémního testování produktů Børge Ouslanda po dobu 87 dní v těch nejextrémnějších podmínkách.

Devold x Ousland. Seznamte se s DEVOLD EXPEDITION ARCTIC 11

Inspirováno polárními badateli, vyvinuto pro expedice. Pokud jde o přežití, funguje jen ta nejlepší kvalita. Devold Expedition Arctic je speciálně navržen pro extrémní povětrnostní podmínky.

Devold x Ousland. Seznamte se s DEVOLD EXPEDITION ARCTIC 12

Společně s norským polárníkem Børgem Ouslandem jsme vyvinuli ultimátní základní vrstvu – Expedition Arctic. Osvědčeno 87 dní v extrémních arktických podmínkách.

Devold x Ousland. Seznamte se s DEVOLD EXPEDITION ARCTIC 13

Børge Ousland vs. Devold. Expedice Arktida – osvědčená na nejsevernějším místě na zemi.

Pokud jde o přežití, funguje jen ta nejlepší kvalita.

Devold of Norway, since 1853.

Do extrémní zimy jedině s řadou Devod Expedition Arctic.

Dámský DEVOLD EXPEDITION ARCTIC

Pánský DEVOLD EXPEDITION ARCTIC

Pánský DEVOLD EXPEDITION ARCTIC

MATERIÁL:

Vnitřní: 100% Merino vlna,

Vnější: 90% merino vlna, 10% Polyamid. Gramáž: Extra warm 235gr/m2, vlákno: Fine 18,7micron