Fotograf a cestovatel Jiří Kolbaba volí značku Devold 2

Fotograf a cestovatel Jiří Kolbaba volí značku Devold

Jiří Kolbaba je vášnivým fotografem a cestovatelem. Na svém kontě má několik úspěšných publikací, fotografií a cest na které rád vzpomíná. Jiří ze své vlastní zkušenosti doporučuje norskou značku Devold. Pro Devold CZ se rozpovídal o tom, proč je pro něj značka Devold jedničkou.

Devold CZ: Jirko jaký máš vztah k severským zemím?

Jiří Kolbaba: Poprvé jsem na sever západní Evropy zavítal před více než 20 lety a totálně jsem propadl kouzlu nejprve Islandu a posléze Norska, Finska a Švédska. Zaujala mě hlavně příroda, flora, fauna, lidé a jídlo. Vypracoval jsem pořad o Islandu a nakonec i knihu. Poté jsem na popud různých lidí začal zpracovávat i Norsko, což je aktuální projekt.

Devold CZ: Jak často navštěvuješ Norsko?

Jiří Kolbaba: Jezdím do Norska velmi rád na několik týdnů každý rok,trávím tam hodně času. Dělám tam pořady pro norské velvyslanectví a také naše krajany, kteří v Norsku dlouhodobě žijí.

Devold CZ: Proč bys doporučil značku Devold?

Jiří Kolbaba: V rámci mých cest do Norska, jsem měl možnost zavítat přímo do firmy Devold. Tato značka má dlouholetou tradici a zajímalo mě jak to tam chodí.Norové vědí co si obléct do extrémních podmínek, jsou velmi precizní a poctiví. Já sám cestuji v extrémních podmínkách a potřebuji kvalitní výrobky, nejlépe ze 100% vlny. Navštívil jsem Antarktidu, Arktidu i Severní pól a dávno vím, že bavlna mě na mých cestách příliš nezahřeje. Vždy proto volím Devold, který splňuje přesně to, co na cestách ocením.  Jejich výrobky jsou ze 100% vlny a nikdy mě nezklamou.

Devold CZ: Nosíš značku Devold rád?

Jiří Kolbaba: Ano, a vždy s velkou hrdostí. Je to značka, která je ve světě proslulá a za ta léta je jedna z mých nejoblíbenějších. Vždy, když značku oblékám, představuji si, jak ji nosili významní polárníci a objevitelé, třeba Nansen a Amundsen. 

Devold CZ: Nedávno jsi navštívil Afriku, využil jsi značku Devold i tam?

Jiří Kolbaba: Jistě. Pozoruhodností vlněných výrobků je také to, že se dají použít i v teplém počasí. Vlna skvěle saje pot, ochladí mě a udrží tělo v komfortních podmínkách.Na cestě také hlavně ocením, že oblečení z vlny nezapáchá. Mám spoustu, ponožek, triček a dalších doplňků které mi cesty vždy ulehčí.Potvrdil jsem si, že je vlna vhodná nejen do extrémní zimy, ale i do teplejších podmínek.