Musherka Jana Henychová: Zimu si díky Devoldu užívám! 2

Musherka Jana Henychová: Zimu si díky Devoldu užívám!

Jaký máš vztah ke značce Devold?

Moje první termoprádlo od Devoldu jsem na sebe poprvé oblékla před nějakými deseti lety. Devold od té doby se mnou absolvoval všechny moje závody a stal se mojí nedílnou součástí.

Jak vypadá tvůj běžný den?

Trávím většinu dnů venku u psů nebo na saních při trénincích. Letošní zimu trávím se svými psy opět ve Skandinávii a momentálně máme na saních najezděno 2000 km. Někdy svítí slunce, jindy fičí vítr, ale vždy je teplota pod nulou. Ven ke psům musím za každého počasí. A na trénink také.

Moje ranní rutina je uvařit si kávu a podívat se na okenní teploměr. Kolik to dnes venku máme? Podle teploměru zvolím i denní počet vrstev oblečení.

Myslíš si, že termoprádlo může být i módním doplňkem?

Během let jsem si už zvykla, že termoprádlo obecně má většinou černou barvu. Pokud žijete tři měsíce ve srubu uprostřed lesa, tak vám to ani moc nevadí.

Letos mne ale velmi příjemně překvapily barevné novinky od Devoldu. Triko a legíny Alnes mají krásný vzor a krásné dámské barvy. Je to jedna z vrstev, kterou volím hned na tělo. 100% merino vlna je příjemná na nošení a vytváří příjemnou první izolační vrstvu.

A na to?

Moje další vrstvy jsou většinou z řady Expedition. To je asi to nejteplejší spodní prádlo.

Většinou se mne lidé ptají: „A to Ti tam není zima?“ Moje odpověď většinou je, že vlastně ani není. Není totiž špatného počasí, ale pouze špatně oblečeného člověka. Já si myslím, že se za ta léta už dokážu obléci tak, abych zimě nemusela vzdorovat a mohla si ji užívat!

IMG_8336_1img1488134010767