Naked Mountain - Mára Holeček a Nanga Parbat 2

Naked Mountain – Mára Holeček a Nanga Parbat

Naked Mountain - Mára Holeček a Nanga Parbat 3
Naked Mountain – Mára Holeček a Nanga Parbat
 
Mára pokračuje ve vysílání svých dokumentů takže pokud Vás to zajímá nebo se doma nudíte a nevíte co s volným časem, tak můžete zatoulat s Márou i do těchto vzdálených končin. Mára uvolnil pro volné vysílání dálší ze svých dokumentů Naked Mountain – Nanga Parbat. A to už tento čtvrtek 2. dubna ve 20.30
 
Anotace k filmu:
 
Nanga Parbat přitahuje Máru Holečka už pěkných pár let. Poprvé se o výstup pokusil v roce 2011, a to rovnou obávanou Rupálskou jižní stěnou. Odvážnou sólojízdu alpským stylem musel ovšem kvůli nepříznivým podmínkám ukončit už ve výšce 7400 m. Velké množství sněhu, navíc uložené na zledovatělém podkladu, představovalo příliš velké riziko. Mára se po noci strávené ve stanu neustále zasypávaném těžkými sněhovými vločkami rozhodl sestoupit. Čekaly ho téměř dva kilometry lezení, při kterém si nemohl dovolit ani tu nejmenší chybu. Cestu zpět do základního tábora nakonec úspěšně zvládl, ovšem jen s vypětím všech zbývajících sil. Na vrcholu Marek Holeček stanul hned o rok později, kdy se Zdendou Hrubým prostoupili Kinshoferovu cestu v Diamirské stěně. Nyní se k poslední hradbě západního Himálaje vrací s Tomášem Petrečkem, aby společně vytyčili novou linii v té Rupálské. Jak jinak než bez budování výškových táborů a pomoci nosičů. Podaří se jim stanout na vršku? Najdou na něm své štěstí?
 
Link na video naleznete na konci článku.
 
Mára nosí na svých výpravách jedině prádlo a vlněné oblečení od Devoldu, se kterým má více jak desetileté zkušenosti a nedá na něj dopustit. Prakticky si bez něj odjezd na jakoukoli expedici nedokáže představit a Devold se stal i každodenní součástí jeho života díky jeho lifestylové kolekci.
 
Z výpravy na Nanga Parbat vám vybíráme pár kousků Devold, které po měl na sobě Mára:
 
Základní vrstva do každého počasí, v létě a na jaře můžete chodit jenom v něm, v chladnějších měsících pak jako základní vrstva pro další „cibulové“vrstvení. 100% merino
 
„První věc kterou na sebe beru ať už vyrážim kamkoli, nikdy nezklame. Podle podmínek pak přihodim další vrstvy.“ Mára

https://norskamoda.cz/panske-sportovni-lehke-vln-ne-triko-devold-hiking-3.html

 
Dvouvrstvé prádlo Duo Active se používá jak silnější první vrstva pro aktivity v chladném počasí nebo také jako druhá vrstva pro teplejší dny – taková tenčí mikina. Spodní vrstva rychle odvádí pot a vrchní vlněné vrstva perfektně izoluje.
 
„Ve stěně na něj nedám dopustit, i když se hodně zpotim tak rychle vyschne a furt hřeje.“ Mára

https://norskamoda.cz/pansky-dvouvrstvy-vln-ny-rolak-devold-duo-active-4.html

 
Devold nabízí ponožky pro každou příležitost, lyžařské, turistcké, běžecké ale i na každodenní chození do kanceláře. A každé z nich obsahují pořádnou porci vlny, takže jsou pohodlné i při delším sošení, jen tam nezasmrádnou a perfektně regulují teplotu ať je horko nebo zima.
 
„Nohy v pohodě, to je základ každý úspěšný expedice. A s fuskama od Devoldu mám jistotu, že nešlápnu vedle. “ Mára

.

https://norskamoda.cz/obleceni/ponozky-a-podkolenky.html?manufacturer=429

Zde můžete sledovat Márův dokument: