Devold NEBOJTE SE PRANÍ VLNY 2

NEBOJTE SE PRANÍ VLNY

Praní a manipulace s vlnou

oveckyVšechny oděvy od Devoldu obsahují jako své hlavní vlákno vlnu merino. K udržení přírodních vlastností této vlny a k zajištění dlouhé životnosti výrobku je důležité o oděvy správně pečovat.

Všechny vlněné oděvy od Devoldu jsou pratelné v pračce. Kromě toho, produkty označené Total Easy Care se dají na nízkou teplotu sušit v sušičce.

Vždy si však na oděvu nebo jeho obalu zkontrolujte cedulku s pokyny pro praní, neboť instrukce se mohou u různých výrobků lišit. Tyto rozdíly pak mají vliv na odolnost a vzhled vlněných výrobků. Před praním oděvy obraťte naruby.

Běžné prací prostředky obsahují enzymy, které mohou přírodní vlněná vlákna poškodit, proto se doporučuje použít tekutý prací prášek určený speciálně pro praní vlněných nebo hedvábných produktů. Tyto prací prostředky neobsahují enzymy, mají pH neutrální a složení vyvinuté pro péči o vlněné výrobky.

Po několikaletém testování jsme k tomuto účelu vytvořili ten nejvhodnější prostředek – Biowash prací gel s lanolinem. Biowash na vlnu obsahuje mýdlové ořechy a vlně vlastní lanolin, který prádlo zjemňuje, zvyšuje jeho funkčnost a pružnost, zachovává barvy a prodlužuje tak životnost Vašeho oblečení. Prací gel obsahuje přírodní složky, proto je jeho použití vhodné i pro alergiky a osoby s citlivou pokožkou náchylnou na podráždění a kožní onemocnění.

Pozor, nepoužívejte bělidlo!

Protože merino vlna přirozeně odpuzuje špínu a zabraňuje zápachu, mohou se oděvy z ní nosit i několikrát po sobě, než začnou potřebovat vyprat. Po nošení se však doporučuje nechat vlněný oděv den odpočinout (odležet), aby mělo vlněné vlákno čas obnovit jeho 2013-05-07_00052přirozenou sílu a pružnost.

Vlněné oděvy by se nikdy neměli sušit na přímém slunci, jinak riskujete vyblednutí barvy nebo zažloutnutí tkaniny.

Pokud chcete oblečení po vyprání vyhladit, doporučuje se ho pověsit do zapařené koupelny. Pokud dáváte přednost žehlení, oděv musí být vlhký a použijte
nastavení žehličky na vlnu.