Norskem s Devoldem

facebook_logo

Připravili jsme si pro Vás jedinečnou soutěž o poznávací zájezd do Norska pro dvě osoby, do místa, odkud pochází značka Devold, špičkový výrobce vlněného oblečení.

Pravidla soutěže jsou jednoduchá, stačí zodpovědět následujících 5 soutěžních otázek a po vyhodnocení odpovědí budou ty správné slosované o 10 cen. Výherce získá letecký zájezd do Norska pro dvě osoby, zbylí vylosovaní získají hodnotné ceny značky Devold.

Slosování proběhne za účasti velvyslankyně Norské ambasády, pod jejíž záštitou je soutěž uskutečněna.

Pořadatelem soutěže je společnost Norská móda, výhradní dovozce a distributor značky Devold v České a Slovenské republice.


VYHRÁT MŮŽETE

1. cena: ZÁJEZD NORSKEM S DEVOLDEM
Letecký poznávací zájezd pro dvě osoby, s kterým objevíte krásy Norska. Výherce navštíví, mimo jiné, sídlo společnosti Devold s muzeem v městečku Langevåg na ostrově Sula. Projde se nejkrásnějším norským městem Ålesund, podnikne trek majestátným pohořím Sunnmore Alps, jež vyrůstá z hlubokých norských fjordů nebo navštíví malebný ostrov Ona, který je nejvzdálenějším ostrovem od norského pobřeží. Nebudete se kochat pouze krásou norské krajiny, ale navštívíte spoustu zajímavých míst: Norské akvárium v Ålesundu, Sunnmøre muzeum, Ålesunds muzeum a Muzeum rybolovu.

Zároveň se stanete „známou osobností“, protože spolu s Vámi absolvuje cestu také vybraný český novinář, který bude zpracovávat po cestě deník a publikovat průběžné reportáže, ať už v textové podobě nebo videoformě.

Délka zájezdu: 5 dní
Termín zájezdu: červen 2017


VÍCE O NORSKU

Norsko je moderní země, která je hrdá na svou historii a kde je tradice stále živá. Život v hlavním městě Oslu (původní název Christiania), stejně jako hanzovním Bergenu nebo v jakémkoli malém městě na severním pobřeží se mohou jevit jako zcela rozdílné světy. Poznáte je jedině tak, že se vypravíte na jejich návštěvu a na vlastní kůži poznáte, co pro Nory znamená design, kultura, tradice, kulinářství nebo přírodní bohatství.

Pokud budete mít příležitost, vypravte se do Norska na Norský národní den 17. května. Poznáte Nory v jejich nejhlubší podstatě a zjistíte, že i přes barevné průvody městy a přehlídky tradičních kostýmů preferují místní obyvatelé život v souladu s přírodou.

Příroda je neustále motivuje a to se projevuje v architektuře, kulinářství, designu i stylu oblékání. Svou nepostradatelnou roli hraje vlna. Norové ji nosí do města, na lov, na trek a vůbec, kamkoliv.

Norsko se stalo již dvakrát hostitelem největšího sportovního svátku, a to zimních olympijských her. Ty poslední se v roce 1994 konaly v městečku Lillehammer.

Norsko specifikuje také obrovský zájem o trvale udržitelný rozvoj. Proto je na prvním místě vždy kvalita. Kdo pozná drsné prostředí Norských fjordů a především dalekého severu, pochopí, jak důležitým aspektem kvalita je. V neúprosné přírodě se každá chyba okamžitě projeví a může vás stát život. To věděli i ti největší norští dobrodruzi a objevitelé Amundsen a Nansen. Bez vlny by se pravděpodobně z polárních expedic nikdy nevrátili.

Ať už se v Norsku vypravíte kamkoliv – na ryby, na lov, na putování po fjordech na skialpech nebo pěšky, anebo se jen rozhodnete navštívit kulturní památky, mějte na paměti, že není špatné počasí, jen špatné oblečení a vybavení. Devold je tím nejideálnějším průvodcem Norskem kamkoliv.

Městečko Ålesund
Městečko Ålesund
Hotel Union ve městě Øye
Hotel Union ve městě Øye
Továrna Devold v Langevagu
Továrna Devold v Langevagu
Ostrov Ona
Ostrov Ona
Pohoří Sunnmøre Alps
Pohoří Sunnmøre Alps