Půl roku s Devoldem

Cestovatelé Jindra Caháková a Daniel Dubský půl roku cestovali severem Evropy.
Na jejich putování je provázelo oblečení Devold a o zkušenostech s merinem nám napsali.

Plno příběhů z našich cest vám ještě rádi povyprávíme, ale teď bychom se chtěli podělit o naší zkušenost s produkty značky Devold. Vezli jsme si sebou trika s krátkým i dlouhým rukávem, ponožky a čepice, které jsme aktivně používali půl roku, což znamená, že jsme se s nimi sžili a plně je poznali.

S batohem na výlet

Spolehlivého parťáka na treky pro nás představovala lehká sportovní vlněná trička z řady Devold Hiking, modrá verze pro mě a oranžová pro Dana. Trika této řady díky síťovanému úpletu v podpaží odvětrávají a odvádí rychleji pot, ploché švy nikdy a nikde netlačí. Jak se na stránkách Norské módy píše „vychutnejte si pohodlí i přesto, že máte na ramenou těžký batoh“ a můžeme plně potvrdit, že tato trička vám to umožní.

Půl roku s Devoldem 1Půl roku s Devoldem 2

Nejoblíbenější kousek

Další nedílnou součástí při pohybu nejen v horách byla dvouvrstvá vlněná trička s dlouhým rukávem Devold Duo Active, nejoblíbenější kousek Dana. Kdyby nebylo i teplo, tak ho snad ani nesundal. Triko perfektně sedí díky anatomickému střihu a provedení v černé barvě je na cestách nedocenitelné. Dvouvrstvý materiál nám zajišťoval skvělý komfort, protože vnitřní vrstva skvěle odvádí pot do vnější vrstvy, která zase poskytuje tepelnou izolaci. I když jsme se při výšlapu na vrcholky pořádně zapotili, Devold Duo Active nás udržel v teple a my si mohli nerušeně vychutnat panoramata.

Půl roku s Devoldem 3Půl roku s Devoldem 4

Super čepice a ponožky

Při větru a opravdu chladném počasí byly neskutečně nápomocné čepice z řady Devold Signature. Přiznám se, nečekali jsme, že tyto poměrně na omak slabé čepice můžou tak krásně hřát. Ale díky nim jsme opravdu pochopili, jak velkou předností je mít při pohybu venku produkty z Merino vlny. Čepice Devold Signature ze 100% Merino vlny s tradičním vzorem se staly nedílnou součástí naší výbavy na výlety. Aby se nám hezky chodilo, navlékli jsme na své nohy vysoké turistické ponožky Devold Hiking Medium, které zaručily našim chodidlům příjemné prostředí v pohorkách. Ponožky jsou lehké, měkké, prodyšné a savé, mají pružný plochý lem netvořící otlak, a proto si člověk připadá, jak kdyby je skoro neměl na noze.

Půl roku s Devoldem 5Půl roku s Devoldem 6Půl roku s Devoldem 7

Elegantní ve městě

Jelikož jsme se nepohybovali jen v přírodě, ale i ve městech, měli jsme ve výbavě i trička z řady Devold Lifestyle. Pro chladnější dny trika Devold Hessa s dlouhým rukávem s knoflíčky, dámské provedení v modré barvě a pánské v šedé. Pro teplé dny trika s krátkým rukávem v modré barvě, pro mě dámské Devold Herdal s malou kapsičkou a pro Dana pánské s logem Devold, které k němu neskutečně sedí, neb trojúhelník symbolizuje hory a vodorovná čára přes něj zase moře. Konečně jsme měli sebou i pár „elegantnějších“ kousků, v kterých jsme nevypadali jako bychom právě sešli z hor. Lehká, prodyšná a vzhledově velmi hezká trika pro volný čas.

Půl roku s Devoldem 8Půl roku s Devoldem 9

 

Pravdou je, že jsme nemuseli sebou brát polovinu oblečení, protože s produkty od Devoldu bychom si báječně vystačili. Merino vlna zajišťuje pohodlí ve všech teplotách i podmínkách. Jejím velkým bonusem je odolnost vůči zápachům, což opravdu oceníte při dlouhodobém cestování, kdy praní není na každodenním ani každotýdenním programu. Ano, začne zapáchat, ale trvá jí to i pár týdnů, asi vyjma ponožek. Za víc jak půl roku opravdu intenzivního používání dojde k opotřebení materiálů. Objeví se nějaká ta dírka, žmolek, skvrna, která už nezmizí, což je zcela normální a v porovnání s tím, jakým způsobem vám Devold zpříjemní, zjednoduší a obohatí cestování, je zcela zanedbatelné! Nemůžeme se dočkat dalších dobrodružství v a s Devoldem! 😉

Travelbeat

 

My v Norské módě děkujeme Jindře a Danovi, že se s námi podělili o své zkušenosti s vlněným merino oblečením, které během půl roku na cestách nasbírali. Merino vlna zkrátka umí udržovat komfort za každého počasí. Tak neváhejte a vybírejte z nabídky Devold.

Půl roku s Devoldem 10