S Nansenem na ryby? Nic neuvěřitelného! 2

S Nansenem na ryby? Nic neuvěřitelného!

Se svetrem Devold Nansen možná chytnete i žraloka!_hop1862_1

Baví Vás rybaření, ale nebaví Vás mrznout? Vsaďte na stejného koně, jako norští rybáři už 160 let! Devold Nansen je nejklasičtější norský svetr, jaký si umíte představit. A až si ho obléknete, už si nebudete umět představit, že ho nemáte.

Sucho a…

Vlna je to nejlepší, co funguje v těch nejextrémnějších podmínkách. Je přitom nejvhodnějším materiálem k vodě. Ptáte se proč? Vlna totiž dokáže pojmout množství vody odpovídající celé třetině hmotnosti použité pleteniny, aniž byste z ní cítili vlhkost. Přitom právě vlhkost způsobuje pocit chladu nejvíce.

…teplo

Norští rybáři na to sází již více než jedno a půl století a nosí Devold Nansen při lovu na moři i jezerech. Ti nejdrsnější ho nosí přímo na tělo, protože právě tak se projeví schopnost vlny zahřát. Jenže někomu vadí kousání, které způsobuje kýžené prokrvování pokožky. V takovém případě máme jedno doporučení. Pořiďte si pod Nansen komplet Devold Expedition ušitý z dvojité pleteniny jemné merino vlny. Pak už opravdu nebudete nikdy mrznout.

Drsná historie

Svetr Nansen nese jméno po jednom z nejznámějších polárníků Fridtjofu Nansenovi, který 24. června 1893 vyrazil na slavné lodi Fram, kterou dnes najdete v muzeu v norském Oslu, směrem k Arktidě. Loď Fram Nansen později svěřil Roaldu Amundsenovi k expedici na jižní pól.

386-410-280_1Co o svetru Nansen uvádí zkušený rybář?

Petr Novotný, rybář, cestovatel a ředitel CK Adventura, ve Světě Outdooru už v roce 2007 napsal:

Svetr Devold Nansen Classic je výrobek v prvé řadě stylový, estetický, ale i překvapivě praktický. Jeho vlastnosti oceníme v chladivém počasí, kdy dokáže okamžitě zahřát, ale vzhledem k výborným termoregulačním vlastnostem velmi dobře poslouží i při náročnějším aktivním a dlouhodobém pohybu v přírodě. Může být dobrou dlouhodobou investicí do outdoorového šatníku pro každého, kdo akceptuje přírodní materiály a potrpí si na kvalitu, tradici i praktičnost.

Dostupný na našem e-shopu.