Pro vrchol až na konec světa 2

Pro vrchol až na konec světa

Pro vrchol až na konec světa 3
Pokud se doma nudíte a nevíte co s volným časem, což v dnešní době není až tak výjimečné, tak můžete zatoulat do krásné a drsné Antarktidy s Márou Holečkem. Mára uvolnil pro volné vysílání první ze svých dokumentů Pro vrchol na konec světa – Antarktida 2018. Určitě bude na internetu ještě pár dní viset, tak se k němu můžete i vrátit později.:-)
 
Anotace k filmu:
 
Dokumentární snímek Pro vrchol na konec světa vypráví příběh plavby malou plachetnicí k dosud bezejmennému vrcholu tyčícímu se nad oceánem, který jinak brázdí jen ledové kry všech možných tvarů a rozměrů. Mára Holeček a jeho spolulezec Míra Dub v jihozápadní stěně kopce, nově známého jako Monte Pižďuch, vytyčili prvovýstup, který nazvali Bloody Nose. Proč? To se dozvíte až ve filmu. Link na film naleznete na konci příspěvku.
 
Mára nosí na svých výpravách jedině prádlo a vlněné oblečení od Devoldu, se kterým má více jak desetileté zkušenosti a nedá na něj dopustit. Prakticky si bez něj odjezd na jakoukoli expedici nedokáže představit a Devold se stal i každodenní součástí jeho života díky jeho lifestylové kolekci.
 
Při výpravě do Antarktických vod a zasněžené vrcholy oblékal Mára tyto výrobky Devold.
 
 
Základní vrstva do každého počasí, v létě a na jaře můžete chodit jenom v něm, v chladnějších měsících pak jako základní vrstva pro další „cibulové“vrstvení. 100% merino
 
„První věc kterou na sebe beru ať už vyrážim kamkoli, nikdy nezklame. Podle podmínek pak přihodim další vrstvy“ Mára

https://norskamoda.cz/panske-sportovni-lehke-vln-ne-triko-devold-hiking-3.html

 
Dvouvrstvé prádlo Duo Active se používá jak silnější první vrstva pro aktivity v chladném počasí nebo také jako druhá vrstva pro teplejší dny – taková tenčí mikina. Spodní vrstva rychle odvádí pot a vrchní vlněné vrstva perfektně izoluje.
 
„Ve stěně na něj nedám dopustit, i když se hodně zpotim tak rychle vyschne a furt hřeje. Mára

https://norskamoda.cz/pansky-dvouvrstvy-vln-ny-rolak-devold-duo-active-4.html

 
Teplý vlněný svetr, neskutečně teplý a dostatečně elegantní vyrobený ze 100% norské vlny.. Stejný svetr nosili už Nansen a Admunsen při svých polárních výpravách, stejně jako norští rybáři a námořníci.
„Tohle jsem si nemoh nechat ujít, výprava do Antarktidy a pravý polárnický svetr, prostě dokonalá kombinace“ Mára

https://norskamoda.cz/klasicky-teply-vln-ny-svetr-se-zipem-devold-nansen-1.html

Zde můžete sledovat Márův dokument: