Svalbard - svetr s krásným původem 2

Svalbard – svetr s krásným původem

Svalbard - svetr s krásným původem 3
Svalbard - svetr s krásným původem 4

Teplé svetry Svalbard jsou pojmenované podle místa, které je nejen velkým ostrovem v bezprostřední blízkosti Severního pólu, ale i nejsevernějším územím Norska. Každý z nás má nějaký sen – cíl, kam by se chtěl vypravit. Navštívit Špicberky (norsky Svalbard) bylo snem italského návrháře Olmes Carrettiho, který svetry Svalbard pro Devold navrhl v roce 1995.

S modernizací továrny se roku 2007 v Devold rozhodli představit v novém provedení dva oblíbené svetry, jmenovitě Alnes a Svalbard, které před léty navrhl právě Carretti. K modelu Svalbard návrhář Carretti říká, že: „kruh umístěný uprostřed diamantového tvaru symbolizuje rodinu a diamant kousek krásné země.“ Ačkoli Carretti důkladně studoval a inspiroval se původními tradičními norskými úplety, neodolal přimíchal si kus Itálie – v červené verzi svetru. „Vyrostl jsem hned vedle továrny Ferrari.“ říká Carretti.

Nové pletací stroje v Devold vyrábějí svetry mnohem hezčí. Každý díl svetru je předeprán než dojde k sešití dílů dohromady. Vzniklý svetr je tedy tvarově a barevně stálý. Zachovává se všechny vlastnosti vlny s perfektními termoregulačními schopnostmi.

Díky skvělým vlastnostem vlny a tradičním, stále atraktivním designuj sou svetry Svalbard jedněmi z nejprodávanějších z nabídky Devold. A co vy, máte už vybráno, jaký svetr bude ten nejoblíbenější?