Travelbeat cestují po světě v dodávce 2

Travelbeat cestují po světě v dodávce

Cestovat obytným vozem nebo dodávkou po světě je dnes velmi populární. Své o tom ví také Jindra a Daniel. Pár , který na socialních sítích najdete pod přezdívkou Travelbeat si užívá cestování po svém. Společnost na cestách jim dělá oblečení z Norské módy značky Devold of Norway.

Po dlouhé době se vydali zase na cesty a tentokrát do Rujány. O tom jaké to tam bylo se rozepsali v příspěvku níže.

Přejeme pěkné čtení:)

Travelbeat cestují po světě v dodávce 3

Letošní rok je pro nás podstatně jiný než roky předešlé. Chtě, nechtě, jsme se museli přizpůsobit na nějaký čas okolnímu dění, ale to rozhodně neznamená, že by v nás přestal dřímat cestovatelský duch. Alespoň na chvíli jsme vyrazili za dobrodružstvím k našim sousedům. Využili jsme příhodných svátků na začátku července a udělali si pořádný prodloužený víkend. Zabalili jsme naši bílou krásku a rozjeli se za mořem, přírodou i historií. A jelikož jsme si zvolili přírodu, zvolili jsme si vlnu, osvědčená trička od Devoldu jela s námi. „Choose natural. Choose wool. Devold“

Uháněli jsme po dálnici na největší německý ostrov Rügen, česky známý jako Rujána. Než jsme vstoupili na ostrov, zastavili jsme se v hanzovním městě Stralsund, jehož historické centru je zapsáno na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Prošli jsme si uličky, náměstíčka, park. Vyšlápli si na věž kostela St. Marienkirche, která díky své výšce 104 m nabízí úžasné výhledy na město i Rujánu. Ze Stralsundu jsme se přesunuli na ostrov do přímořského městečka Binz. Místní informační centrum nás nenadchlo, ale bílé domečky působily uklidňujícím dojmem a hlavně jsme byli konečně u moře.

Pokračovali jsme kolem Prory, rekreačního areálu s pohnutou minulostí. Areál měřící několik kilometrů skládající se z osmi bloků nechal zbudovat ve 30.letech 20.století Hitler pro dělníky k upevnění nacistické ideologie, po válce budovy sloužily sovětským vojskům a pak chátraly. V současné době je část zbořena, část přeměňována na luxusní apartmány a nachází se zde muzeum dokumentující celou historii Prory. My se alespoň vykoupali a přespali u zálivu Prora Wiek. Bohužel je na Rujáně v podstatě nemožné najít neplacené místo na spaní, Němci to mají moc dobře ošéfované, proto jsme využívali místních placených parkovišť u pláží.

Nevyhnulo se nám ani typické baltské počasí, déšť, mlha, vítr, které pro nás nepředstavovalo i díky vlněnému oblečení Devold žádnou překážku. Přejeli jsme k vesničce Putgarten a prošli se k mysu Arkona, kde jsme si nenechali ujít výstup na maják, no jo, já prostě miluji majáky. Počasí se umoudřilo a další den nám nic nebránilo užít si výlet v NP Jasmund, proslulý svými bílými útesy. Procházka lesem na útesech jedním směrem a zpátky po pláži pod mohutnými útesy i s koupačkou. Tím jsme se rozloučili s ostrovem Rujána a přemístili jsme se o něco níže k Pomořanskému zálivu do vesničky Lubmin. Skvělé místo u písečné pláže, krásné moře a konečně prostor zahrát si pétanque, který máme z cest po Francii.

Poslední velká zastávka byla v technicko-historickém muzeu v Peenemünde na ostrově Usedom.  Bývala zde funkční elektrárna a výzkumné středisko německé armády, které vyvíjelo zbraně, proto jsou tu k vidění mimo jiné i exempláře raket V-1 a V-2.  Nacucáni historií jsme se rozloučili posledním plaváním s Baltským mořem. Auf Wiedersehen, Rügen!

 

Travelbeat cestují po světě v dodávce 4
Travelbeat cestují po světě v dodávce 5
Travelbeat cestují po světě v dodávce 6
Travelbeat cestují po světě v dodávce 7