Zbavme se myšlenky, že je vlna nepříjemná! 2

Zbavme se myšlenky, že je vlna nepříjemná!

Možná si pamatujete ze svého dětství na starý vlněný svetr. Byl to strašák v šatníku – svetr, který jste si museli obléknout, protože venku byla zima. Naštěstí se od té doby vlněné výrobky velice změnily.

Merino vlna od norské outdoorové značky Devold of Norway zpochybňuje myšlenku, že vlna je pro citlivou pokožku nevhodná. Průlomový výzkum z Austrálie ukazuje, že oblečení na tělo vyrobené z jemné vlny Merino snižuje příznaky a pomáhá zbavit se ekzému.

Pomáhá při ekzému

Velmi jemné vlněné oblečení řady Breeze od společnosti Devold, se kterým výzkum pracoval, ukazuje, jak může jemná vlna Merino skutečně pomoci malým dětem při zvládání ekzému. Studie probíhala po dobu 12 týdnů, přičemž se jí zúčastnilo 40 malých pacientů ve věku do 3 let, kteří byli léčeni na dermatologickém oddělení Královské dětské nemocnice s mírným až středně závažným ekzémem. Všechny děti používaly, oblékaly, produkty Breeze po dobu 12 týdnů a byly neustále pod dohledem.

„Vybrali jsme výrobky Devold, protože jsou vyrobené z jemné vlny Merino, která má vlákna o průměru pouhých 17,5 mikronů. Díky této vlně jsou všechny výrobky velmi pohodlné. Jsou navíc velice lehké a lze je použít v teplejším období roku, kdy je funkce ochlazení těla důležitější než udržení tepla, “říká Angus Ireland ze společnosti AWI, která studii provedla.

Devold 160904-4672

"Za pouhé dva až tři týdny se kůže úplně zotavila, bylo to úžasné."

Extrémně pozitivní výsledky

Výsledky byly velmi pozitivní: Všechny děti, které se zúčastnily výzkumu, vykázaly významné zlepšení nebo dokonce úplné uzdravení. Matka jednoho ze zúčastněných dětí, Rheannan Williamsová potvrdila, že příznaky u jejího dítěte téměř zmizely za pouhé dva až tři týdny. Merino vlna je schopna přispět k pozitivnímu vývoji pro citlivou pokožku díky schopnosti vláknité vlny regulovat teplotu a řídit vlhkost, zatímco hrubší vlna může ve skutečnosti přispívat k podráždění pokožky. Proto společnost AWI věnovala spoustu času hledání vhodného typu vlny pro tuto studii.

Devold 180902-4294

Zpátky do školy – svěží a zdravé

Aktivity dětí se může během dne několikrát změnit z plné rychlosti na nulu. Vlákna jemné vlny Merino jsou dokonale navržena tak, aby se všemi vypořádala. Velkou výhodou vlny je, že reguluje tělesnou teplotu díky prodyšnosti vlákna. A dokonce i když zvlhne, jsou její tepelné schopnosti takové, že udrží teplo a neochladí se takovým způsobem jako bavlna, bambus nebo syntetické materiály. To pomáhá dětem, aby se během svých každodenních činností neprochladly ani příliš nepřehřály.

Nabídka vlněného oblečení Devold pro batolata, děti a juniory je opravdu pestrá.

Posuďte sami!

O to není zdaleka všechno. Samozřejmostí jsou i vlněné doplňky, rukavice a ponožky. Nebudete stačit vybírat 😊
Devold vlnu umí nejlépe!