Zelená Varšava s Devoldem 2

Zelená Varšava s Devoldem

1. příběh z cesty s Devoldem

Po menších komplikacích a několika denním zdržení jsme konečně vyrazili na cestu. Vyjeli jsme z Čech přes Krásnou Lípu do Německa, které jsme po pár desítkách kilometrů kousek od Görlitz opustili, abychom se ocitli u dalšího našeho souseda, tentokrát v Polsku.

Zelená Varšava s Devoldem 3Zelená Varšava s Devoldem 4

 

Polsko nás mile překvapilo novou dálnicí se super odpočívadly, jedno z nich nám poskytlo i zázemí na přespání v našem autě. První zastávkou na naší trase se stalo hlavní město Polska. Varšava nás nejdříve přivítala menší zácpou na jejich tříproudové dálnici. Ani zácpa však nemohla zkazit pozitivní dojem z jejich skvěle vyvedených silnic, sjezdů i nadjezdů, které nám připomněly velkoměsta ve Spojených státech či Kanadě. Jakmile jsme objevili parkoviště kousek od historického centra, nepřestávali jsme se divit co je Varšava schopna návštěvníkovi nabídnout.

Prošli jsme se po široké promenádě kolem řeky Visly, kde bylo dostatek místa pro pěší, cyklisty, běžce i bruslaře a sem tam i nějakého toho rybáře zkoušejícího štěstí. Podchodem jsme se dostali na druhou stranu rušné silnice a před očima se nám objevilo panorama staré části města, které nás k sobě přitahovalo jako magnet střelku kompasu. Propletli jsme se malebnými uličkami až k historickému jádru obklopenému hradbami a prošli ho křížem krážem a užívali si nevelké množství turistů, přeci jen duben ještě nepatří do hlavní sezóny. Ochutnali jsme i dobrotu nabízenou téměř na každém rohu, gofry, tedy česky vafle. Po několika hodinách jsme se vrátili zpět k naší krásce, nadšení z prvního výletu a překvapeni, jak může být velké město krásně zelené a čisté.

Zelená Varšava s Devoldem 5Zelená Varšava s Devoldem 6

 

Nebylo to jediné milé překvapení dne, protože nás na našich toulkách doprovázela lifestylová trika od Devoldu, která nesplňují pouze funkčnost, jak je u této značky běžné, ale mají i super střih, v případě panské série i pěkný potisk, tak, že jsme výjimečně na cestách nevypadali jako bychom zrovna slezli z hor. Můžeme vřele doporučit!

Zelená Varšava s Devoldem 7Zelená Varšava s Devoldem 8

 

Travelbeat