Značka Devold bodovala na prestižním oborovém veletrhu 2

Značka Devold bodovala na prestižním oborovém veletrhu

ISPO 2018 Mnichov

Ocenění ISPO Award je udělováno těm výrobkům, které jsou inovativní po stránce použitého materiálu, konstrukce a designu. Jsme velmi potěšeni, že naše značka Devold byla pro sezónu Zima 2018/19 právě touto cenou ohodnocena. S oceněnými výrobky se setkáte příští zimu na pultech či v e-shopech outodoorových prodejen.

 

Devold Tuvegga Sport Air

Stručné oznámení pořadatele informuje, že v „segmentu funkčního prádla pro outdoorové aktivity zvítězil výrobek Devold Tuvegga Sport Air. Toto oboustranné funkční prádlo vhodné pro náročné je vyrobené ze 100% merino vlny.“

 

Trochu suché, něco podrobnějšího?

Oboustranné funkční prádlo nabízí na jedné straně hladký úplet zajišťující vysokou prodyšnost, zatímco na druhé straně je 3D konstrukce úpletu s velkým množstvím vzduchových kapes dodávajících zvýšenou tepelnou izolaci. Prádlo se tak může snadno přizpůsobit různým formám zátěže při sportovních aktivitách i měnícím se teplotám okolního prostředí.

 

Jak to funguje v praxi? Jednoduše!

Hladký úplet při kontaktu s pokožkou odvádí vlhkost do 3D úpletu, kde se tato vlhkost velmi rychle odpařuje. Při obrácení naruby se mění funkčnost – 3D úplet u pokožky v sobě udržuje více vzduchu, který zvyšuje tepelný komfort.

 

Jak prádlo vypadá? Bodymapping přímo na tělo.

Oboustranná konstrukce je použita na studených částech trupu – v oblasti hrudníku, zad a paží. Teplá oblast trupu – břicho –  je z klasického žebrovaného úpletu, v podpaží se rychlý odvod vlhkosti spolehlivě stará rychleschnoucí síťovaný úplet.

Kalhoty na sobě též kombinují úplety s rozdílnou funkčností. Oboustranný úplet je v oblasti přední a zadní strany stehen, na kolenou a sedu, žebrovaný úplet pak pracuje v oblasti klína a ve spodní části nohavic. Podkolenní jamka je ze síťovaného úpletu.

P1000862_9

P1000864_9

Z jakého materiálu, že to vlastně je?

Devold Tuvegga Sport Air je ze 100% merino vlny. Ta přináší pohodlí, prodyšnost, měkkost a příjemnost na omak. Přirozeně odolává pachům, což oceníme zejména při vícedenních sportovních výkonech bez možnosti praní či převlékání. Merino vlna hřeje, i když je vlhká, eliminuje účinky UV záření.

Toto nové oboustranné funkční prádlo tak ještě lépe hřeje i chladí přesně podle aktuální potřeby lidského těla. Těšíme se, až ho budeme moci testovat při rozličných sportovních aktivitách a klimatických podmínkách.

P.S. Devold na veletrhu ISPO uspěl i loni, když získal Gold ISPO Award 2017 s bundou Tinder Spacer. Devold prostě s vlnou umí, jako nikdo jiný.