Proč merino

PROČ MERINO

ABSORPCE

Merino vlna zvládne člověka i ochlazovat. Vlhkost od těla odvádí ve formě páry, čímž se liší od syntetických materiálů, které odvádí pot a vlhkost až po zkapalnění. Kvůli tomu provlhlé triko ze syntetiky studí a chová se spíše jako igelit. Naproti tomu vlněná látka je stále výborně prodyšná a zahřeje vás, i když je vlhká.

IZOLACE

Oděvy vyrobené z merino vlny jsou perfektní jako izolační vrstva a to díky struktuře svých vlněných vláken. Proto je ideální do chladného i studeného počasí. V létě chladí a v zimě hřeje.

REGULUJE TEPLOTU

Merino vlna přirozeně řídí tělesnou teplotu. Reguluje ji tím, že absorbuje a uvolňuje vlhkost. Díky tomu se vyvarujete přehřátí nebo i případnému podchlazení.

ODOLÁVÁ TĚLESNÝM PACHŮM

Prodyšnost je i důvodem, proč termoprádlo z merino vlny nezapáchá ani po opakovaném použití a propocení. Merino má totiž navíc přirozenou a stálou odolnost vůči růstu mikroorganismů, čímž omezuje tvorbu tělesného pachu.

ZDRAVĚJŠÍ POKOŽKA

Merino vlna je schopná zmírnit projevy ekzémů i dalších kožních problémů. A to právě díky své jemnosti a schopnosti odolávat bakteriím a regulovat tělesnou teplotu.

CHRÁNÍ PŘED UV

Vlna absorbuje UV záření a poskytuje vám tak přirozenou ochranu před škodlivým zářením.

ZAJIŠŤUJE POHODLÍ

Merino je měkké na dotek, takže neškrábe a nekouše. Termoprádlo z merino vlny dává člověku pocit, že na sobě nic nemá a přitom se cítí stále komfortně. 

JE PŘÍRODNÍ

Každý rok na jaře se ovce shánějí z hor dolů kvůli stříhání. Termoprádlo Devold se dá kompostovat, a tak se materiál vrátí zpět do přírody. 

ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOST

Značka Devold splňuje přísná kritéria mezinárodního testovacího a certifikačního systému pro textilie – Oeko Tex Standard 100. To znamená, že všechny produkty jsou vyráběny pouze ze zdravotně nezávadných materiálů.

SNADNO SE UDRŽUJE

Merino vlnu lze prát v pračce.