JEDNA DOBRÁ RADA NA ZIMU OD ZNAČKY DEVOLD 2

JEDNA DOBRÁ RADA NA ZIMU OD ZNAČKY DEVOLD

Kvalitní čepice, nejlépe od Devoldu, vám nesmí v zimě chybět!

Možná jste už slyšeli frázi „Pokud je vám zima na ruce a nohy, vezměte si čepici“. Když jsou totiž vaše prsty na rukou a nohou studené, nestačí vždy jen vzít si teplé ponožky a rukavice.

Důvodem studených rukou a nohou může být právě to, že nemáte čepici.

Devold 170512-2350 (Kopírovat)_blog1

Tělo vždy obětuje teplotu rukou a nohou k udržení optimální teploty v oblasti hlavy. Protože nejdůležitější částí těla k zachování tepelného standardu je hlava.

  • Při 10°C se ztrácí 25 % tělesného tepla skrze hlavu.
  • Při 5°C se ztrácí 50 % tělesného tepla skrze hlavu.
  • Při -10°C se ztrácí 75 % tělesného tepla skrze hlavu.

 

Čepici lze využít k regulaci tělesné teploty v průběhu venkovních aktivit. Místo toho, abyste zastavili a sundali si střední či svrchní vrstvu, můžete snadno regulovat tělesnou teplotu tím, že si nasadíte či naopak sundáte čepici. Tímto způsobem nebudete muset zastavovat a riskovat, že prostydnete.

Aby čepice optimálně fungovala je důležité, aby byla vyrobena z materiálu, který nezadržuje vlhkost, ale spíše ji odvádí pryč od těla a udržovala hlavu v suchu.

Všechny čepice Devold jsou pletené nebo háčkované z vlny, která nabízí mnoho výhod a funkcí – nezapáchá, absorbuje vlhkost a do velké míry přitom zachová pocit sucha, aktivně reguluje teplotu těla.

Devold tedy jasně doporučuje vzít si čepici vždy, když si jdete užívat outdoorových aktivit!

Devold 170511-0012_1

Devold 170512-0349_22